موسسه نام آوران شهد قلم با مجوز رسمی از وزارت آموزش و پرورش با 18سال سابقه ی درخشان و کادر حرفه ای. فعال در زمینه ی تدریس خصوصی کلیه دروس در تمام مقاطع تحصیلی، امور آموزشی، آموزش زبان های خارجی و نهضت سواد آموزی با مدیریت خانم سنایی

ویژگی تصویر

آموزشگاه تدریس خصوصی نام آوران

  /  مقالات   /  رابطه یادگیری و تدریس
رابطه یادگیری و تدریس

رابطه یادگیری و تدریس

رابطه یادگیری و تدریس لازمه موفقیت در تمام عرصه‌های یادگیری چه در سازمان‌های مختلف و چه در دانشگاه و مدارس و … می‌باشد. رابطه این دو به، به روز بودن دانش و مهارت فراگیران کمک می‌کند. یادگیری خود به تنهایی یک موضوع اصلی و کلیدی در نظام آموزشی است. یادگیری خود راهبر که برگرفته از آموزش‌هایی برای بزرگسالان می‌باشد، در مورد تصویر متغیرهای دیگر قرار گرفته  با آن‌ها رابطه مستقیم دارد. هدف از پژوهش در جامعه در رابطه با سبک‌های یادگیری و اصول تدریس دیگر پایه‌ها و مقاطع پایین‌تر با روش‌های تدریس ترجیحی آنان بوده است. در این مقاله سعی کردیم درباره‌ی رابطه یادگیری و تدریس صحبت کنیم. همراه باشید.

آموزشگاه نام‌آوران شهد قلم، یکی از معتبرترین مرکز آموزشی تدریس خصوصی در شهر تهران می‌باشد.

سبک‌های آموزشی در تدریس،رابطه یادگیری و تدریس

معمولا بین سبک‌های یادگیری و تدریس ترجیحی دیداری، شنیداری و خواندنی، نوشتنی و جنبشی، رابطه عمیقی وجود دارد. اما بین سبک‌های یادگیری بر حسب سن و یا رشته تحصیلی و جنسیت تفاوتی وجود ندارد. رابطه ماهیت یادگیری و ترس از یادگیری مطالب، یکی از مباحث کلیدی مهم و قدیمی این حوزه بوده و از زمان‌های قدیم مورد توجه فلاسفه و روان شناسان می‌باشد.

دو دیدگاه متفاوت در این رابطه وجود دارد: دیدگاه اول می‌گوید، معلم در جریان آموزش و یادگیری فقط مسئول تدریس و انتقال مطالب می‌باشد و یادگیری شاگردان، برای اینکه در عرصه‌های یادگیری عوامل مختلفی وجود دارد که معلم می‌تواند آن‌ها را کنترل کند. پس می‌توان گفت با این دیدگاه، احساس مسئولیت یادگیری فراگیر به اراده و تلاش یادگیرنده بستگی دارد.

دیدگاه دوم: مربوط به شیوه‌ی تدریس الگو محور می‌باشد. براین اساس شیوه‌ی تدریس یادگیری فراگیر بازخورد و نتیجه کار مدرس مورد تحلیل قرار می‌گیرد.

رابطه یادگیری و تدریس

رابطه یادگیری و تدریس

تشخیص روش‌های مناسب در حوزه‌های تدریس، رابطه یادگیری و تدریس

با شناخت سبک‌های یادگیری و ایجاد سازگاری و انطباق الگوهای تدریس، سبک‌های یادگیری فراگیران اهمیت بسیار زیادی است. بنابراین در این حوزه بیشترین هدف این است که به بررسی رابطه‌ها، شیوه‌ها و سبک‌های یادگیری فراگیران با شیوه و الگوبرداری‌ها تشخیص داده می‌شود. اما مهمترین آیتم، خودکار‌آمدی پژوهشی در رابطه بین اثر بخشی تدریس و یادگیری فراگیر نقش مهمی را ایفا می‌کند.

کاربرد از شیوه‌های نوین آموزشی، رابطه یادگیری و تدریس

استفاده از آموزش نوین و تنوع در تدریس، استفاده از نظریه‌های جدید یادگیری برای تدریس می‌تواند باشد. در این مورد نظریه‌های زیادی داده شده که هر کدام ارزش بالایی دارد که برای انتقال آموزش صحیح به فراگیران ملاک مهمی است. بهتر است برای انتقال درست مفاهیم آموزش از الگوبرداری و از روش‌های تأیید شده در تدریس استفاده کرد. اینگونه بازخورد و یا نتیجه فراگیران بهتر خواهد شد. پرداختن پژوهشگران در این حوزه بیشتر بر مبنای الگوی متفاوت آموزشی و انتقال صحیح و یادگیری فراگیران می‌باشد. در رابطه با این موضوع می‌توانند از بهترین روش‌ها و جدیدترین الگوها استفاده نمایند. برای انتخاب بهترین الگو در این حوزه باید به حساسیت در انتخاب روش تدریس و آموزش و شیوه‌های درست انتقال آن اشاره کرد که باعث شده که نتیجه خوبی به همراه داشته باشد. این امر موجب آموزش دیدن پیوسته و مدام و به روز کردن مدرس در این عرصه است.

کاربرد و تأثیرگذاری شیوه‌های تدریس نوین در یادگیری

عملکردها در آموزش نوین با استفاده از نظریه‌های جدید برای یادگیری در زمینه آموزش می‌باشد. پژوهشگران و نظریه پردازان در این باره راهکارها و نظرهای متفاوتی دارند. هر کس بر حسب شیوه‌ی تدریس خود می‌تواند از این راهکارها در این حوزه استفاده نماید. یکی از کاربردی‌ترین و جدیدترین روش تدریس و نظریه آموزشی سازنده‌گرایی است که یک تغییر کلی در حوزه‌ معرفت شناسی و حوزه یادگیری به حساب می‌آید. در این شیوه و از دیدگاه فلسفی – روانشناختی،معانی و موقعیت توسط خود اشخاص و در ذهن افراد به شیوه‌های تصویر سازی ساخته و پرداخته می‌شود.

این روش باعث شده تا افراد بهتر مطالب را بهتر فرا گیرند و بیشتر جذب مطالب شده و زمینه یادگیری را در این حوزه بیشتر فراهم می‌کند. شاید یکی از نافذترین نظریه و شیوه‌ی تدریس ارائه شده به وسیله‌ی ویگوتسی بیان شده است. این فرد شیوه‌ی سازنده گرایی اجتماعی بوده و کاربرد بسیار زیادی در حوزه‌ی تدریس دارد.

رابطه یادگیری و تدریس

رابطه یادگیری و تدریس

رویکرد و تأثیرگذاری نظریه سازنده گرایی اجتماعی در فراگیری یادگیرندگان

امروزه یکی از قویترین و با نفوذترین نیرو در اصلاح فرایند یاددهی-یادگیری، نظریه سازنده گرایی اجتماعی می‌باشد. این نظریه دلیل‌های زیادی برای به کار بردن روش تدریس-محور در حوزه تدریس و یادگیری دارد. پس در نتیجه بازخورد این نظریه به شیوه درس سازنده نگر و راهکارهای تدریس مبتنی بر آن، نقش مدرسان و فراگیران را در آن می‌توان مشخص کرد. نتایج و بازخوردهایی که از این نظریه نشان داده می‌شود، مزایای بسیار بالایی دارد و در همه‌ی جنبه‌های زندگی شخصی و آموزشی و آموزشگاهی فرصت‌های خوبی را فراهم می‌کند. بنابراین در رابطه بین یادگیری و تدریس می‌توان به انتخاب روش درست تدریس سطح کیفی و سرعت یادگیری را افزایش داد. همچنین می‌توان شرایط و زمینه را برای یادگیری اموری که در شرایط معمولی امکانپذیر نبود را فراهم و ساده‌تر کنیم.

تفاوت بین تدریس و یاد دادن

وقتی که ما تدریس می‌کنیم یک سری آیتم‌ها و مواردی را برای آموزش انجام می‌دهیم اما وقتی یاد می‌دهیم ما فراگیران را به انجام یک سری فعالیت‌‌ها وادار می‌کنیم.

آیتم‌های مهم در زمان تدریس

ما برای چیزی که داریم به فراگیران آموزش می‌دهیم، در ابتدا باید فراگیران را درک کنیم و این یک امر ضروری است و باعث ارتباط بین آموزش دهنده و فراگیران می‌باشد. زیرا زمانی که بین مدرس و فراگیر رابطه برقرار شود، مدرس به راحتی می‌تواند آنچه که روی رفتار مخاطب و فراگیرش اثر می‌گذارد، آگاهی لازم را داشته باشد. بنابراین اگر فعالیتی به یادگیری تبدیل نشود، تدریس نیست. از دیگر روش‌هایی که مدرسه می‌تواند استفاده کند، تشویق و ایجاد انگیزه و تفکر و راهنمایی برای انتخاب موضوعاتی که نیاز به تفکر دارد، و ایجاد روش فراگیری بیشتر در زمینه‌های مختلف و مسائل اخلاقی، اجتماعی و زندگی خویش آشنا و مأنوس شوند.

رابطه یادگیری و تدریس

رابطه یادگیری و تدریس

روش‌های متعدد تدریس

روش‌های متعدد دیگر مانند پروژه محور، فراگیران خود به دنبال حل مسئله و چالش‌های آموخته شده هستند و مسیر درست را خودشان باید تشخیص دهند. و از روش‌های متفاوت که مدرس بر اساس موقعیت آموزشی که فراهم می‌کند و با شرایط متناسب است را بکار ببرد.  یک آموزش دهنده می‌تواند با کشف و تعبیر و تفسیر روابط، معانی و مفاهیم و مسیرهای تازه، چالش‌های فراگیران را کمتر نماید و کیفیت یادگیری را بالاتر و سریع‌تر کند.

حرفه‌ای‌ترین راه یادگیری و تدریس

برای تبدیل شدن به یک مدرس حرفه‌ای به دانش‌ و تسلط بر اصول نیاز است. این دانش و مسلط بودن بر اصول شما را به یک مدرس حرفه‌ای تبدیل می‌کند. از جمله مهارت‌های که یک مدرس حرفه‌ای باید داشته باشد، هنر برگزاری و اداره کلاس، روش تولید محتوا، شناخت انواع روش تدریس نوین، طراحی الگو آموزشی، برند سازی و… است. داشتن این مهارت‌ها می‌تواند به شما کمک کند که شما بتوانید از راه تدریس به درآمد هم برسید. اینگونه زندگی و تدریس بهتری را هم تجربه خواهید کرد.

این را هم بخوانید: انواع روش‌های تدریس ریاضی ابتدایی

ارسال یک نظر

عضویت کاربر

شما اجازه ثبت نام ندارید

بازنشانی کلمه عبور