موسسه نام آوران شهد قلم با مجوز رسمی از وزارت آموزش و پرورش با 18سال سابقه ی درخشان و کادر حرفه ای. فعال در زمینه ی تدریس خصوصی کلیه دروس در تمام مقاطع تحصیلی، امور آموزشی، آموزش زبان های خارجی و نهضت سواد آموزی با مدیریت خانم سنایی

ویژگی تصویر

آموزشگاه تدریس خصوصی نام آوران

  /  مقالات   /  روش ایجاد انگیزه برای درس خواندن
ایجاد انگیزه برای درس خواندن

روش ایجاد انگیزه برای درس خواندن

شاید همه شما در زمان درس خواندن متوجه شدید که یک لحظه می‌خواهید اینستا را چک کنید و یک لحظه دلتان می‌خواهد کانال‌های تلگرام را بخوانید. می‌بینید که چند روز دیگر امتحان دارید و باید درس بخوانید ولی مدام در فضای مجازی و یا کارهای دیگر مشغول هستید. ممکن است درس بخوانید اما بعد از خواندن چند صفحه متوجه می‌شوید که انگار چیزی نخواندید. می‌توان گفت این عمل برای همه دانش‌آموزان و دانشجویان اتفاق افتاده است. گاهی وقت‌ها پیدا کردن انگیزه برای درس خواندن سخت است. ما در این مقاله روش‌های ایجاد انگیزه را بیان می‌کنیم.

آموزشگاه نام آوران شهد قلم، معتبرترین مرکز آموزشی تدریس خصوصی در شهر تهران است.

  • باید کشف کنید که چرا مطالعه را به تعویق می‌اندازید.

یکی از روش‌ ایجاد انگیزه برای درس خواندن این است که بفهمید چرا مطالعه را به عقب می‌اندازید. شاید شما دلایل متفاوتی برای به تعویق انداختن درس دارید. مثلا شاید تصور کنید که تکلیف‌هایتان بیشتر از سطح تواناییتان می‌باشد. یا اینکه مطلب درسی شما بسیار کسل کننده و باعث خستگی‌تان خواهد شد. برخی افراد هم منتظر این هستن که یک زمان طلایی برسد تا آن‌ها شروع به یادگیری مطالب نمایند. وقتی می‌رسد که شما بسیار از درس خواندن فاصله گرفته‌اید.

  • برای ایجاد انگیزه تحصیلی همه‌ی موارد را جدول بندی کنید.

از مهمترین مواردی که باعث دوری شما از درس خواندن می‌شود این است که مطالب را بیشتر از تواناییتان در نظر می‌گیرید. در حقیقت یکی از بهترین ر‌وش‌ ایجاد انگیزه برای درس خواندن پیش رفتن با برنامه است. تقسیم کردن کارهای کوچک به بزرگ به شما کمک می‌کند تا درس را فراتر از تواناییتان نبینید. باید برنامه خود را طبقه‌بندی کنید و هر تکلیف را در قسمت جداگانه‌ای قرار دهید. هر روز یک قسمت از این جدول را پر نمایید. این کار سبب می‌شود هر بار با دیدن حجم تکالیف کلافه نشوید.

بنابراین با برنامه‌ریزی و قسمت‌بندی کردن تکالیفتان، کار برایتان آسان‌تر و سریع‌تر می‌شود. شما هم به همه‌ی امور خواهید رسید و  نتیجه‌ی خوبی به دست‌ می‌آورید.

ایجاد انگیزه برای درس خواندن

ایجاد انگیزه برای درس خواندن

  • حق دادن به خودتان…، روش ایجاد انگیزه برای درس خواندن

اگر بعد از درس خواندن زمانی را به خودتان اختصاص دهید و استراحت کوتاهی داشته باشید، انگیزه درس خواندن هم در شما زیاد می‌شود. حتی اگر زمان این استراحت پنج دقیقه باشد. در این زمان می‌توانید بازی مورد علاقه خود را انجام دهید.

  • باید یک مطالعه روزانه با برنامه درست کنید. روش ایجاد انگیزه برای درس خواندن

همه ما یکسری عادت‌هایی داریم که خودمان به وجود آورده‌ایم. حالا فکر کنید که یک عادت خوب برای ایجاد انگیزه ایجاد نمایید. می‌توانید از آن به عنوان یک اصل در کارهایتان استفاده کنید. مثلا اگر برای مطالعه یک برنامه روزانه داشته باشید، در زمان استراحت هم نمی‌توانید از مطالعه غافل شوید. چون شما به این روند عادت کرده‌اید و بدون مطالعه نمی‌توانید به آرامش برسید.

برای اینکار ابتدا یک برنامه برای مطالعه درست کنید. طبق تحقیقات برای عادت کردن به کاری، بیست تا سی روز طول می‌کشد.

  • بفهمید که چرا می‌خواهید نمره‌های خوبی بگیرید. روش ایجاد انگیزه برای درس خواندن

یکی از بهترین روش‌های ایجاد انگیزه برای درس خواندن و مطالعه این است که بفهمید چرا می‌خواهید نمره خوبی بگیرید. لیستی از دلایل را تهیه نمایید. به عنوان مثال:

  • من می‌خواهم بیشتر یاد بگیرم و باعث پیشرفت خودم شوم.
  • من می‌خواهم عادت‌هایی که باعث ممتاز بودنم می‌شوند را دنبال کنم.
  • دانش‌آموز متمرکز و رضایت بخش‌تری باشم.
  • می‌خواهم یک مدرسه خب یا یک برنامه عالی داشته باشم.
  • شغل و حرفه‌ای آبرومندانه داشته باشم.
  • بهترین فکر و ایده‌ها را ارائه دهم.
  • من می‌خواهم بدون تأسف پشیمانی زندگی کنم و آینده‌ای درخشان بسازم.

بعد از تهیه لیست از دلایل خود، آن را روی میز جلوی دید خود قرار دهید. با احساس نا امیدی لیست را دوباره بخوانید.

 ایجاد انگیزه برای درس خواندن

ایجاد انگیزه برای درس خواندن

  • برای سازماندهی اطلاعات از طرح‌ و نقشه‌های خود استفاده کنید.

دیگر می‌دانید که برای خلاصه کردن اطلاعات، آن‌ها را لیست کنید. این خود راهی مناسب برای ایجاد انگیزه برای درس خواندن است. بعد از مطالعه، اطلاعات خود را لیست کرده و خلاصه نمایید و آن‌ها را در لیست ثبت کنید. ممکن است طرح و نقشه‌های ذهنی، از این لیست‌ها، راهی برای سازماندهی اطلاعات استفاده ‌کند. در حقیقت گاهی وقت‌های همین طرح و نقشه‌های ذهنی از لیست‌های اطلاعاتی مؤثرتر عمل می‌کند. به این دلیل که نقشه‌های ذهنی دقیقا از ذهن تقلید می‌کنند. دقیقا همان لحظه‌ای که نقشه ذهنی ایجاد می‌کنید، ذهن شما موضوع را پردازش می‌کند و باعث دسترسی راحت‌تر به موضوع می‌شود. در صورت نیاز هم به راحتی می‌توانید اطلاعات را بازیابی نمایید. برنامه‌های ذهنی خود را می‌توانید با قلم و کاغذ درست کنید.

  • موضوعات کسل کننده را برای خودتان جالب کنید.

باور کنید که این کار یک هنر است. بهتر است اینکار را در تمام مراحل زندگی خود بکار ببرید. زمانیکه احساس می‌کنید موضوعی برایتان کسل کننده است، از خود بپرسید که آیا این موضوع کسل کننده است یا من علاقه‌ای به این موضوع ندارم. در واقع هیچ موضوعی کسل کننده نیست، فقط گاهی وقت‌ها ذهن برای دریافت آن موضوع علاقه‌ای ندارد. همین امر موجب شده که برخی از موضوعات خسته کننده به نظر بیاید.

وقتی می‌بینید که مطلبی برایتان خسته کننده است، با پرسش و پاسخ خودتان را درگیر موضوع کنید:

  • چه موقع این تکنیک و تئوری توسعه یافت؟
  • چه کسی این را توسعه داده است؟
  • کدام مشکلش حل شده است؟
  • امروزه با وجود تکنیک و تئوری، جهان چگونه می‌تواند متفاوت باشد.

با پرسش‌ها مناسب، می‌توانید هر موضوعی را جالب و خواندنی کنید.

  • متن را درک کنید نه که فقط متن را حفظ کنید.

یکی دیگر از روش ایجاد انگیزه برای درس خواندن، درک و فهمیدن متن است. در حقیقت برای یادگیری چیزی بیشتر نیاز به فهمیدن آن است تا حفظ کردن. ناگفته نماند که حفظ کردن متن هم در جاهایی نیاز می‌باشد. اما در مدرسه بیشتر از شما انتظار دارند که مطالب را درک کنید. بنابراین درک یک موضوع مهم‌تر از حفظ کردن آن است. این رویکرد باعث حفظ انگیزه هم می‌شود.

  • به میزان اختلاف در فهم و درک خود دقت کنید.

سعی کنید بعد از خواندن مطلب و یا درسی آن را برای کسی توضیح دهید. اینکار را هم می‌توانید به صورت رسمی و هم به صورت ساده انجام دهید. با اینکار متوجه دانش خود از آن موضوع خواهید شد. برایتان فرقی نداشته باشد که به چه کسی توضیح می‌دهید. اگر در فهم و درک موضوع اختلاف‌هایی وجود داشته باشد، شما خیلی سریع متوجه موضوع می‌شوید.

آلبرت انیشتین بیان می‌کند: اگر شما مطالبی را نتوانید به سادگی توضیح دهید یعنی این که درک و فهم کافی برای آن موضوع ندارید.

  • انجام مطالعه مرتب برای افزایش انگیزه برای درس خواندن

طبق تحقیقات انجام شده، مطالعه مرتب و پیوسته باعث یادگیری بهتر می‌شود. این موضوع را وسعت یادگیری می‌نامند. و یادگیری باعث خاطره می‌شود. از آنجایی که یادگیری در دوره‌ی تحصیل به صورت مدام و پیوسته است، سبب یادگیری بهتر و بیشتر خواهد شد.

 ایجاد انگیزه برای درس خواندن

ایجاد انگیزه برای درس خواندن

نقش معلمان در ایجاد انگیزه برای درس خواندن

یکی از افرادی که برای انگیزه در دانش‌آموزان نقش مهمی دارد، معلمان هستند. معمولا دانش‌آموزانی که در تحصیل عملکرد درستی ندارند، نسبت به معلم و تکالیف بدبین می‌باشند و به انجام دادن تکالیف علاقه‌ای ندارند و به دنبال آن از جانب معلم مورد انتقاد هم قرار خواهند گرفت.

زمانی دانش‌آموز در جهت موفقیت قرار می‌گیرد که حساسیت‌های معلم و والدین را به طور همزمان داشته باشد. لازم است که معلم فعالیت‌هایی را در کلاس ارائه دهد که علاقه و تلاش دانش‌آموز در کلاس را بیشتر کند و محیطی صمیمی و پر از حمایت داشته باشد. معلم باید وضعیت تحصیلی دانش‌آموز را مرتب به والدین اطلاع دهد. اینگونه دانش‌آموز به پیشرفت بیشتری می‌رسد.

دانش‌آموزی که مرتب با شکست مواجه شود، احساس درماندگی  و ناتوانی خواهد کرد. در چنین شرایطی در ذهن او عدم توانایی و قابلیت‌های خود به وجود می‌آید. باید با آن‌ها صحبت شود که عدم تلاش آن‌ها باعث ناتوانی در یادگیری شده است تا وی به این نتیجه برسد که تلاش نکردنش باعث عدم موفقیت می‌شود نه عدم توانایی.

حتما بخوانید: چگونه باید روند پیشرفت دانش‌آموز خود را بسنجیم؟

ارسال یک نظر

عضویت کاربر

شما اجازه ثبت نام ندارید

بازنشانی کلمه عبور