مطالعه عمقی درس ریاضی
از آنجایی که ریاضیات شامل علائم، فرمولها و روشهای خاصی است، معمولا برای اکثر دانشآموزان، درس سختی به نظر میآید. درس ریاضی دارای کلمات و اصطلاحات منحصر بهفردی میباشد. بنابراین دانستن مهارتهایی برای مطالعه درس ریاضی بسیار اهمیت دارد که مختص ریاضیات میباشد. ما در این مقاله میخواهیم دربارهی مطالعه عمقی درس ریاضی صحبت کنیم.
آموزشگاه نامآوران شهد قلم، معتبرترین مرکز آموزش تدریس خصوصی در شهر تهران است.
مهمترین نکات مطالعه عمقی درس ریاضی
استفاده از این نکات باعث افزایش مهارت شما در مطالعه عمقی یادگیری خواهد شد.
- پیش نیاز
- تعیین هدف
دانشآموز باید برای خود هدف تعیین کند. به عنوان مثال بگوید من میخواهم در این امتحان نمرهی ۲۰ بگیرم و باید تمام تلاش خود را برای نمرهی ۲۰ کند. اینگونه انگیزه وی هم افزایش میباید.
به جای حفظ کردن، یاد بگیرید، مطالعه عمقی درس ریاضی
یکی از اشتباهاتی که برخی دانشآموزان مرتکب میشوند، این است که سعی میکنند مطالب را حفظ کنند. باید بگوییم که این روش بسیار روش اشتباهی است. هیچ فردی قادر نیست تنها با حفظ کردن فرمولهای ریاضی، به مسئلهها پاسخ دهد.
البته به یاد داشتن فرمولها و معادلات ریاضی یک امر ضروری است، اما دانشآموز باید بتواند استفاده از این فرمولها و معادلات را هم بلد باشد. بهتر است برای اینکار از قوهی تصویر سازی خود استفاده کنید.
تمرین فراوان داشته باشید، مطالعه عمقی درس ریاضی
ریاضیات یک درس زنجیرهای است. به این منظور که درسهای قبل با درس جدید مرتبط میباشند. چیزی که در یک روز معین درس داده میشود بر حسب آموختههای روز قبل است. باید تمام تلاشتان بر این باشد که عقب نیفتید. زیرا دوباره رسیدن به درس سخت میباشد. باید قبل از امتحانات این مباحث را آموخته باشید. آماده شدن برای امتحان آن هم در دقایق آخر به شما کمکی نمیکند. شرکت در همهی کلاسها و تمرین حل کردن فراوان بسیار مهم است.
مهمترین نکته در درس ریاضی تمرین کردن آن است. تمرین کردن باعث میشود که شما مطالبی را که یاد گرفتید در ذهنتان باقی بماند و هم کمک میکند تا شما نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید.
شما باید بتوانید برنامهریزی داشته باشید و هر روز یک مسئله را حل کنید. این تمرین کردن کمک میکند تا شما مطالب یاد گرفته شده را در ذهن خود تثبیت کرده و به حافظه بلند مدت شما منتقل شود.
راه حلها را بنویسید، مطالعه عمقی درس ریاضی
هرگز کسی نتوانسته ریاضیات را فقط با خواندن و گوش کردن یاد بگیرد. ریاضیات را فقط باید تمرین کرد. این به این معنی است که شما باید همهی تکالیف درسی خود در ریاضیات را انجام دهید. یاد گرفتن چگونگی استفاده از فرمولها و روشها، اجباری است.
تقویت مهارت محاسبه ذهنی میتواند تا حد زیادی سرعت شما را در حل کردن مسائل افزایش دهد. اما این مهارت میتواند خطرناک هم باشد. ریاضیات به گونهای است که حتی یک جابجایی کوچک هم میتواند پاسخ مسئله را به طور کامل عوض کند. بنابراین به شما توصیه میکنیم که حتما راهحل مسائل را به طور کامل بنویسید. اینگونه ضریب اشتباه شما به شکل قابل توجهی کاهش مییابد.
یادگیری و مطالعه فعال داشته باشید، مطالعه عمقی درس ریاضی
برای یادگیری عمقی درس ریاضی باید همهی حواس به کار گرفته شود. به عنوان مثال برای حل یک مسئله باید همه موارد یاد گرفته شده را بتوانید تصویر سازی کنید. اینکار باعث میشود تا هر دو نیمکرهی مغزتان فعال شود.
ریاضیات در نیمکرهی سمت چپ و رنگها و تصاویر در نیمکرهی سمت راست پردازش میشوند. بنابراین وقتی که ما چیزی را میخوانیم و درون ذهنمان تصویر سازی میکنیم، در واقع هر دو نیمکرهی مغز به یک اندازه فعال میشوند. به این ترتیب یادآوری مطالب برای ما راحتتر میشود.
علاوه بر این بهتر است در زمان یادگیری یک مبحث جدید، تمرینات آن را هم انجام دهید. این موارد به شما کمک میکند تا مطالعه عمقی در درس ریاضی داشته باشید.
در کلاس مشارکت داشته باشید، مطالعه عمقی درس ریاضی
همانطور که گفتیم و بارها تکرار شده، یادگیری ریاضی بدون تمرین غیر ممکن است. برای اینکه مطالعه عمقی در درس ریاضی داشته باشید، باید در کلاس هم مانند منزل سخت تلاش کنید. باید در زمان تدریس معلم، همهی حواس خود را به آنچه که درس میدهد بگذارید.
سعی کنید فعال باشید. با دانستن مطلبی دست خود را بلند کرده و پاسخ سوال را بدون هیچ ترسی بدهید. حتی اگه پاسختان درست نیست هم چیزی را از دست نمیدهید. اینگونه شما متوجه اشتباه و ضعف خود از آن مبحث میشوید و سعی میکنید برای برطرف شدن آن برنامهریزی و تلاش کنید.
ممکن است معلمی تمرینی دهد تا شما آن تمرین را در کنار دوستانتان انجام دهید، شما باید تمام تلاشتان را برای حل آن به کار بگیرید. پیشنهاد میکنیم که با دوستان خود رقابت کنید. زیرا رقابت هم باعث تقویت حافظه و هوش شما خواهد شد.
به تکالیف بسنده نکنید
تکالیف معلم و تمرینهای کتاب میتوانند به شما در یادگیری ریاضی کمک کند. اما این موضوع کافی نیست. شما نباید فقط به همین تکالیف بسنده کنید. بهتر این است که شما برای حل کردن تمرین به صورت روزانه برنامهریزی داشته باشید. برای اینکار کتابهای آموزشی و نمونه سوالات زیادی از سالهای قبل وجود دارد که میتوانید از آنها کمک بگیرید. یادتان باشد مهمترین عامل موفقیت در یادگیری عمقی درس ریاضی، تمرین و تکرار فراوان است. بنابراین هرگز تمرین کردن را فراموش نکنید.
یادداشت برداری کنید
زمانی که معلم در حال تدریس است، شما باید علاوه بر نوشتن فرمولها درون جزوه، سعی کنید نکات مهم معلم را هم در جزوه خود یادداشت کنید. اینگونه شما در زمان مطالعه دیگر نگران این نیستید که نکات معلم را فراموش کردید. یادتان باشد یادداشت برداری هم یکی از نکات مهم مطالعه عمقی درس ریاضی است. پس حتما باید آن را جدی بگیرید.
از معلم و دوستان کمک بگیرید
ممکن است دانشآموزی با خواندن مبحثی احساس کند که آن مبحث برایش نامفهوم است، در این مواقع دانشآموز باید از معلم و یا دوستانی که بلد هستند، کمک بخواهد.
کدال کردن فرمولها
سعی کنید با کد گذاری و تصویر سازی فرمولهای ریاضی آنها را به خاطر بسپارید. اینگونه روز امتحان و کنکور میزان اضطرابتان کاهش میباید. اضطراب و استرس باعث میشود که شما مطالب یاد گرفته شده را نتوانید به خاطر بیاورید. کدگذاری بسیار کمک کننده است.
استفاده از محاسبات سریع ریاضیات
در درس ریاضی بهتر است که از روشهای محاسبات سریع ریاضیات استفاده کنید. اینکار کمک میکند تا شما با سرعت بیشتری تست بزنید. با این روش دیگر زمان کم نمیآورید.
شب امتحانی نباشید، مطالعه عمقی درس ریاضی
برخی دانشآموزان در طول ترم درس نمیخوانند و به شب امتحان موکول میکنند. این اشتباه بزرگی است. ریاضیات را باید در طول ترم یاد بگیرید و تمرین حل کنید تا در شب امتحان موفق شوید. اگر باز هم نمیتوانید مباحث ارائه شده را بیاموزید بهتر است از معلم خصوصی کمک بگیرید. در تدریس خصوصی تعداد شاگردان محدود بوده دانشآموز اینگونه بهتر یاد میگیرد.
جمع بندی
یادتان باشد در بین تمام نکات گفته شده دربارهی درس ریاضی، تمرین کردن مهمترین آنها میباشد. تا وقتی که مباحث ریاضی را به اندازه کافی تمرین نکرده باشید، یادگیری آن برایتان غیر ممکن خواهد بود. برای همین تمرین کردن را باید جدی بگیرید. اگر این مطالب گفته شده را در مطالعه ریاضی بکار ببرید آنگاه متوجه میشوید که این درس چقدر شیرین است.
این را هم بخوانید: نکاتی برای موفقیت در ریاضی کنکور