موسسه نام آوران شهد قلم با مجوز رسمی از وزارت آموزش و پرورش با 18سال سابقه ی درخشان و کادر حرفه ای. فعال در زمینه ی تدریس خصوصی کلیه دروس در تمام مقاطع تحصیلی، امور آموزشی، آموزش زبان های خارجی و نهضت سواد آموزی با مدیریت خانم سنایی

ویژگی تصویر

آموزشگاه تدریس خصوصی نام آوران

  /  مقالات   /  بازی برای تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان
بازی برای تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان

بازی برای تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان

امروزه والدین به تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان توجه ویژه‌ای دارند. خیلی از والدین مشتاق هستند که چگونه می‌توانند با بازی، حافظه کودکان را افزایش دهند؟ بازی با یادگیری چه ارتباطی دارد؟ همچنین می‌خواهند بدانند که چه بازی برای تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان بهتر است؟ یکی از روش‌های مؤثر برای یادگیری در کودکان، بازی است. بازی به صورت غیر مستقیم و در یک فضای شاد مهارت‌های کودکان را مهیا می‌کند. در این مطلب قصد داریم به بررسی بازی برای تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان بپردازیم. همراه باشید.

‌آموزشگاه نام‌آوران شهد قلم، معتبرترین مرکز آموزش تدریس خصوصی در شهر تهران می‌باشد.

بهترین بازی ها برای تقویت حافظه شنیداری کودکان

  • بازی خرید، از در دسترس‌ترین بازی برای تقویت مهارت شنیداری کودکان

برای این نوع بازی شما فقط به چند نوع لوازم معمولی نیاز دارید. بهتر است تعدادی از وسایل روزمره مانند قاشق، عروسک، کاسه، ماشین اسباب بازی و … را مهیا کرده و از فرزند خود بخواهید تا در زمان خرید، اجسام خاصی را جمع‌آوری کند. برای جمع‌آوری این وسایل یک سبد خرید و یا یک کیسه به کودک دهید. بهتر این است که بازی از سطح آسان شروع شود. مثلا در ابتدای بازی از کودک بخواهید دو مورد از لوازم را بخرد و کم‌کم به سه یا  چهار مورد افزایش داده شود.

توجه کنید: این بازی‌ها علاوه بر تقویت حافظه شنیداری کودک، آموزش مدیریت مال به کودکان هم داده می‌شود.

بازی برای تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان

بازی برای تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان

  • بازی از این‌ور از اون‌ور، جهت‌یابی صدا با تقویت حافظه شنیداری کودکان

هدف از این بازی، جهت‌یابی صدا و تقویت تمرکز شنیداری کودک است. نحوه بازی اینگونه است که باید چشم‌ّهای کودک با چشم بند بسته شود و بعد چند دور او را بچرخانید تا حس جهت‌یابی را از دست دهد و نداند که در کدام سمت قرار گرفته است. سپس او را به آرامی صدا بزنید. کودک باید با چشمان بسته به سمت صدا اشاره کند.

این کار را می‌توان به صورت گروهی هم انجام داد. بچه‌ها دور یک فرد حلقه بزنند و یک کودک در وسط قرار بگیرد، چشمان کودک را می‌بندیم و چند دور می‌چرخانیم و سپس بدون اینکه صحبتی بین شما و بچه‌ها انجام گیرد به یکی از بچه‌ها اشاره می‌کنیم و او اسم کودک را صدا می‌کند. کودکی که در وسط دایره قرار گرفته باید جهت صدا را اشاره نماید و بگوید که صدای کدام دوستش است. این بازی یک نمونه عالی برای تقویت حافظه شنیداری کودکان می‌باشد.

  • بازی نجوا، بهترین بازی در گوشی برای بهبود مهارت شنیداری کودکان

این بازی به صورت دسته جمعی انجام می‌شود. یک نفر به جمله‌ای فکر می‌کند و آن را آرام برای شخص کناری خود نجوا می‌کند. این کار اینقدر ادامه پیدا می‌کند تا جمله به شخص اول برگردد. سپس این جمله با صدای بلند گفته می‌شود و بعد شما این جمله را با جمله‌ی اول مقایسه می‌کنید تا ببینید تغییر کرده است یا خیر.

توجه کنید: این نوع بازی هم حافظه شنیداری کودک را تقویت می‌کند و هم گفتار کودک را تقویت خواهد کرد.

  • بازی کدام گوش، یک بازی شنیداری با بستن چشم‌ها

برای این بازی کودک را روی صندلی نشانده و چشمانش را می‌بندیم و پشت سرش قرار می‌گیریم. کودک نباید به سمت شما برگردد. با دو کفگیر پشت سر کودک ایستاده و به سمت راست یا چپ کودک ضربه بزنید. کودک باید جهت صدا را تشخیص دهد و دستش را  به سمت صدا دراز کند.

بازی برای تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان

  • بازی نزدیکم یا دور، بهترین بازی برای تشخیص قدرت صداها

هدف از بازی نزدیکم یا دور، قوی یا ضعیف بودن صدا و افزایش دقت شنیداری است. برای آغاز این بازی باید از کودک بخواهید تا خوب به وسایل اتاق نگاه کند، سپس او را از اتاق بیرون کنید و جای یکی از وسایل را عوض نمایید. بعد کودک را صدا زده و به او بگویید که جای یکی از وسایل عوض شده و او باید آن را پیدا کند.

سپس برای راهنمایی کودک روی چیزی ضربه بزنید. اگر کودک به آن وسیله نزدیک شد بلندتر و اگر دور شد صدا آهسته شود. تنظیم صدا از طرف شما بسیار اهمیت دارد و به تشخیص کودک کمک خواهد کرد. جای اشیا باید با توجه به سن کودک انتخاب شود.

دانش‌آموزان و دانشجویان بهتر است برای تقویت مباحثی که ضعیف هستند از تدریس خصوصی و معلم خصوصی استفاده کنند.  بدون شک ویژگی‌های مثبت معلمان خصوصی با کیفیت، تدریس خصوصی و بازدهی کلاس‌های آنان، ارتباط مستقیم داشته و باعث پیشرفت تحصیلی شاگردان می‌شود.

چند بازی برای تقویت حافظه دیداری کودکان

  • بازی کارتی حافظه

در بازی کارتی حافظه، تعدادی کارت که دو به دو مانند هم هستند را برای چند لحظه به کودک نشان می‌دهید. و کودک باید به خاطر بسپارد. سپس کارت‌ها را برگردانید. کودک باید سعی کند کارت‌های مانند هم را به نوبت برگرداند و به شما نشان دهد. با هر بار برگرداندن کارت اشتباه یک امتیاز منفی خواهد گرفت و آن دو کارت را دوباره به پشت برگردانید.

با توجه به تعداد کارت‌ها و میزان مهارت کودک، زمان نمایش کارت‌ها را مدیریت کنید. بهتر است ابتدا از ۱۵ ثانیه شروع نمایید. اگر کودک نتوانست پاسخ درستی دریافت کند، زمان نمایش را بیشتر کنید. اگر هم ۱۵ ثانیه بیشتر بود و کودک توانست در این زمان کارت‌ها را به خاطر بسپارد، زمان را به کمتر از ۱۵ ثانیه تغییر دهید.

بازی برای تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان

بازی برای تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان

  • بازی لیوان‌های جادویی

تعدادی لیوان مانند هم را روی میز بگذارید. یک شی کوچک را انتخاب کرده و در مقابل چشمان کودک زیر یک لیوان قرار دهید. کودک باید در این بازی با دقت به لیوان‌ها نگاه کند. لیوان‌ها را بدون اینکه بلند کنید روی میز حرکت دهید. در آخر از کودک تقاضا کنید تا لیوانی که شی مورد نظر در آن بوده را مشخص نماید. بهتر است سرعت حرکت دادن لیوان‌ها بیشتر شود.

  • بازی چی دیدی؟

تعدادی اشیای گوناگون را برای چند ثانیه در مقابل چشمان کودک بگذارید. سپس آن‌ها را بپوشانید و از کودک بخواهید که خیلی سریع بگوید چه چیزی را دیده است؟ می‌توانید این کار را در پیچیده‌ترین حالت مانند پرسیدن رنگ، اندازه و … را از کودک بخواهید.

می‌توانید به جای اشیا از تصاویر و عکس‌ها هم استفاده کنید. می‌توانید از تصاویری استفاده کنید که جزئیات پیچیده‌تری دارند.

  • بازی توپ‌ها را بچین

این بازی را می‌توانید به صورت گروهی انجام دهید. به چند توپ رنگی نیاز دارید. توپ‌های رنگی را به صورت تصادفی در یک ردیف قرار داده و سپس توپ ‌ها را بپوشانید و از کودک بخواهید توپ‌ها را به ترتیب رنگی که دیده بود کنار هم قرار دهد.

بازی برای تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان

بازی برای تقویت حافظه دیداری و شنیداری کودکان

  • بازی پرسش و پاسخ

از آسان‌ترین و دم دست‌ترین بازی‌ها برای تقویت حافظه، بازی پرسش و پاسخ است. می‌توانید برای تقویت حافظه دیداری کودکتان سؤالاتی درباره‌ی مسائل دیداری اطرافش از او بپرسید. به عنوان مثال: معلمت دیروز چه لباسی بر تن داشت؟

برای پرسش و پاسخ باید مهارت کلامی خوبی داشته باشید. ممکن است خوب پاسخ ندادن فرزندتان به دلیل ضعف در توانایی کلامی باشد.

کلام آخر

حافظه دیداری و شنیداری کودکان یکی از توانایی‌های مهم آن‌ها می‌باشد که باید در سنین پایین تقویت شود.

ارسال یک نظر

عضویت کاربر

شما اجازه ثبت نام ندارید

بازنشانی کلمه عبور