چگونه معلم خصوصی خوب پیدا کنیم؟
تدریس خصوصی یکی از بهترین شیوههای آموزشی است. مسلما انتخاب یک معلم خوب برای هر دانشآموزی اهمیت زیادی دارد. برای انتخاب یک معلم باید سطح آموزش و سبک یادگیری دانش آموزان، مهارتهای معلم، روشهای آموزشی و اخلاقیات آن توجه شود. در این مقاله میخواهیم دربارهی ویژگیهای معلم خصوصی خوب صحبت کنیم.
انتخاب معلم خصوصی خوب
همانطور که میدانید انتخاب یک معلم میتواند در پیشرفت تحصیلی دانشآموزان تأثیرگذار باشد. برای اینکار ابتدا باید نیازهای آموزشی خود را مشخص کرده و بعد معلمانی را که مهارت کافی در زمینه نیازهای آموزشیتان داشته باشند، انتخاب کنید. همچنین میتوانید از نظر دانشآموزان قبلی از معلم مورد نظر خود بهره ببرید و بررسی کنید که آیا دانشآموزان از معلم خود راضی بودند یا خیر.
از دیگر نکتههای مهم در انتخاب معلم، رفتار و اخلاقیات معلم است. معلم باید بتواند در زمان تدریس خصوصی رفتار و تعامل خوبی با دانشآموزان داشته باشد. زیرا تعامل و ارتباط خوب با معلم، در پیشرفت تحصیلی، کمک کننده است.
در آخر مهارت و تجربه معلم خصوصی بسیار مهم میباشد تا بتواند به بهترین شکل نیازهای آموزشی شما را برطرف کند.
در ادامه چند نمونه از معلم خصوصی خوب را بیان میکنیم.
روشهای تدریس معلم خصوصی خوب و داشتن مدرک تحصیلی
دانستن اینکه معلم در کدام مدارس و یا آموزشگاه تدریس کرده است، بسیار اهمیت دارد. همچنین باید برای انتخاب معلم خصوصی خوب، سابقه کاری و رزومه معلم را بررسی کنید. این را هم باید بدانیم که در کدام پایههای تحصیلی تدریس کرده و مدرک تحصیلی خود را از کدام دانشگاه گرفته است. اما نکته اینجاست که نباید فقط به مدرک تحصیلی او اکتفا کرد بلکه باید سابقه تدریس معلم را هم مدنظر قرار داد. امکان دارد معلمی در دانشگاه، ریاضی خوانده اما هندسه تدریس کرده است و نمیتواند حسابان را به خوبی تدریس کند. پس سابقه تدریس معلم خیلی مهمتر از مدرک تحصیلی او میباشد.
پرسیدن نظر دانشآموزان قبلی
همانطور که گفتیم، پرسیدن نظر دانشآموزان قبلی که درس را به خوبی گوش دادهاند و درس میخوانند بسیار اهمیت دارد. زیرا این دانشآموزان خیلی خوب میتوانند تشخیص دهند که معلم در چه سطحی تدریس میکند.
روش تدریس معلم
باید بررسی کنید که آیا روش تدریس این معلم مناسب شما است یا نه. زیرا هر معلمی روشی دارد و ممکن است دانشآموزی با این روش راحتتر یاد بگیرد و دانشآموز دیگر خیر. این موضوع را سابقه کاری معلم مشخص خواهد کرد. شما میتوانید یک جلسه سر کلاسهای معلم نشسته و یا یک ویدئو از روش تدریس او ببینید تا متوجه روش تدریس معلم شوید. البته توصیه میکنیم که سر کلاسهای حضوری باشید تا بتوانید سؤالهای خود را بپرسید و راحتتر تصمیم بگیرید.
نزدیکی استاد به محل کار
اگر محل معلم از شما دور باشد باعث اتلاف وقتتان خواهد شد و این یک موضوع بسیار مهم در انتخاب معلم است. دور بودن محل معلم با دانشآموز علاوه بر هدر رفتن وقت باعث میشود معلم خسته شده و انرژی کافی برای تدریس خصوصی نداشته باشد. با این اوصاف کلاس کیفیت لازم را نداشته و فقط هزینه زیادی میپردازید. بنابراین برای داشتن کلاس با کیفیت و هدر نرفتن وقت باید استادی را انتخاب کنید که به محل زندگی شما نزدیک باشد.
معلم مناسب به نیاز دانشآموز باید انتخاب شود.
ابتدا باید سطح دانشآموز مشخص شده تا بهترین معلم و مناسب با نیاز دانشآموز انتخاب کنید. بعضی از معلمها بر روی پایه و مفاهیم درس تسلط دارند و بعضی دیگر در سطح بالاتری قرار داشته و در سطح تیزهوشان تدریس خصوصی انجام میدهند. بنابراین برای انتخاب معلم خصوصی خوب باید هدف خود را مشخص کرده و ببینید که آیا معلمی را میخواهید، باید در سطح مفاهیم باشد و یا بالاتر؟
برنامه زمانی از معلم بگیریم
معلم خصوصی خوب برای تدریس خصوصی خود برنامهریزی کرده و آن را در همان جلسات اول به دانشآموزان ارائه میدهد تا بتواند تدریس خود را به خوبی جلو ببرد. همچنین تعداد جلسات کلاس مشخص شده و دانشآموزان برای یادگیری برنامهریزی کرده و بازدههی خوبی خواهند داشت.
معلم خصوصی خوب باید در هر جلسه تمرینات دورهای به دانشآموزان بدهد.
در پایان هر جلسه باید تمرینات دورهای به دانشآموزان ارائه شود تا دانشآموزان به طور کامل مفاهیم را یاد بگیرند و برایشان جا بیفتد و همچنین تا جلسات بعد فراموش نکرده و مطالب را بهتر درک کنند و اشکالاتشان تا جلسه بعد برطرف شود.
برگزاری آزمون در بین جلسات کلاس
معلم باید در هر جلسه آزمون برگزار کند تا دانشآموز سر کلاس آماده باشد. همچنین معلم هم از سطح دانشآموزان در هر جلسه باخبر میشود. اگر دانشآموزی ضعیف باشد آن را تکرار کرده تا موفق شود. این آزمونها بیشتر برای آمادگی و یادگیری دانشآموزان است.
تدریس خصوصی
بهترین روش برای موفقیت دانشآموزتان، گرفتن معلم خصوصی خوب است. زیرا اینگونه دانشآموز مفاهیم را بهتر و بیشتر درک کرده و به یک دانشآموز موفق تبدیل میشود.
چه زمانی نباید معلم خصوصی داشته باشیم؟
بهترین زمان برای گرفتن معلم خصوصی وقتی است که در درسی مشکل دارید و متوجه آن نمیشوید و همیشه از آن درس نمرهی پایینی میگیرید. در زیر چند نمونه برای بررسی اینکه آیا شما به معلم خصوصی نیاز دارید یا نه اشاره میکنیم. بررسی کنید بعد تصمیم بگیرید که آیا به معلم نیاز دارید یا نه؟
- در ابتدا باید مطمئن باشید درسی را که مشکل دارید به خوبی مطالعه میکنید و شیوه مطالعه درست است یا نه؟ زیرا در بیشتر مواقع مشکلات درسی ما از عدم مطالعه درست است.
- اگر هنوز به اندازه کافی تمرین حل نکردهاید و نمونه سؤالات زیادی از آن درس ندیدهاید، به گرفتن معلم اقدام نکنید. زیرا باید برای موفقیت ابتدا درس را تکرار کرده و با تمرین زیاد تسلط بالایی در آن درس پیدا میکنید. بنابراین بهتر است ابتدا نمونه سؤالات آن مبحث را به طور کامل حل کرده و تمرین کنید اگر هنوز ایراد داشتید میتوانید به گرفتن معلم خصوصی خوب در درس مورد نظر اقدام کنید.
بهترین زمان برای گرفتن معلم خصوصی برای تدریس و رفع اشکال
اکثر خانوادهها و دانشآموزان تصور میکنند که زمان امتحان بهترین موقع برای گرفتن معلم خصوصی است. اما این تصور اشتباه بوده و باید بگوییم بدترین زمان میباشد. زیرا در نزدیکی امتحان دانشآموز فرصت کافی برای مطالعه و تسلط یافتن بر مباحث را نخواهد داشت.
همچنین در نزدیکی امتحانات حجم کاری معلمان و تدریس خصوصی زیاد بوده و کلاسها به طور فشرده برگزار میشوند و این موضوع باعث خستگی و بیحوصلگی معلمان خواهد شد. به همین دلیل بهترین زمان برای گرفتن معلم خصوصی اواخر آبان و اواخر فروردین ماه است. در این زمانها معلمان خصوصی مطالب را سریعتر و با فرصت بیشتری به دانشآموزان یاد داده و دانشآموزان هم برای تمرین، وقت لازم را دارند.
تعداد جلسات معلم خصوصی
تعداد جلسات برای معلم خصوصی بسیار مهم است. معمولا دانشآموزان وقتی زمان طولانی با یک معلم را میگذرانند حس خوبی پیدا کرده و ارتباط خوبی با معلم برقرار میکنند. در حالی که نمیدانند که یک معلم خصوصی خوب باید بتواند در زمان کوتاهی تمامی مطالب را به شما یاد بدهند.
اگر شما ۳ سال با یک معلم کلاس دارید، این نشانه خوبی نیست. یک معلم باید با مهارت و توانایی همهی مطالب را در ۱۰ الی ۱۵ جلسه به شما آموزش دهد. برای مشخص شدن تعداد جلسات در ابتدا باید معلم یک سنجش از دانشآموزان بگیرد و سپس تعداد جلسات را مشخص کند. یادتان باشد تعداد این جلسات نباید از ۱۵ جلسه بیشتر شود.